Datum objave:

V.D. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević obišla Gradsku četvrt Maksimir

Pročitajte i ovo

U sklopu redovitih obilazaka gradskih četvrti zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, sa suradnicima, posjetila je danas gradsku četvrt Maksimir.

Akcija uređenja nogostupa u ulici Čret započela je u listopadu prošle godine, a planirani završetak radova se očekuje za desetak dana. „ Nogostup je potreban stanovnicima ovog dijela Dotrščine jer svakodnevno ovim putem prolazi puno pješaka, a naročito djece koji hodaju do školskog autobusa. Ulica Čret bit će sigurnija za pješake i vozila, a to nam je bio glavni cilj“ rekao je donedavni predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dotrščina Dario Klenovšak. Investicija iznosi oko 550 000 kuna. 

„U okviru zahvata je napravljen pješački kolnik u dužini od 400 metara, postavljena je nova ograda i pločnik. Za kraj nam ostaje dovršiti radove na autobusnom ugibalištu, a ako vrijeme posluži, očekujemo da će oni biti gotovi u roku od deset dana“, rekao je uime izvođača radova, podružnice Zagrebačke ceste, direktor Dragan Perić. Također je istaknuo da su radovi na obnovi kolnika i nogostupa u ulici Lašćinski borovec započeli prije deset dana, a završetak obnove dionice duge 340 metara se očekuje za oko tjedan dana. Ukupna vrijednost iznosi 670 000 kuna.

Nedavno su završeni i radovi na uređenju dječjeg igrališta te izgradnji novog vježbališta za odrasle na otvorenom u ulici Vrhovčev vijenac. „Ukupna investicija za igralište, vježbalište i svu prateću opremu iznosila je 522 000 kuna. Igralište je jako dobro posjećeno, a reakcija sugrađana, naročito roditelja, je izrazito pozitivna“, rekao je direktor podružnice Zrinjevac Igor Toljan.

Tekst i fotografija: zagreb.hr

Nedavno objavljeno