Datum objave:

Radojka Šverko nastupa na ZG JAZZ festivalu koji će se održati u Hrvatskom glazbenom zavodu

Pročitajte i ovo

30. travnja obilježava se Svjetski dan jazza. Gotovo da nema boljeg načina za završiti proslavu jednog tako posebnog glazbenog dana od onog koji smo mi odabrali: koncertom Radojka Šverko Quarteta, koji će nastupiti u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 21 sat.

Umjetnička je istina da je Radojka Šverko jedna od najeminentnijih pjevačica u povijesti hrvatske glazbe. Radojka Šverko poznata je kao svestrana glazbenica koja s jednakim žarom i uspjehom pjeva pop, jazz, soul, world music, gospel, sakralnu i klasičnu glazbu. 

2018. godine objavila je jazz album As time goes by, koji je snimljen uživo – bez ijednog ponavljanja, izvorno, istinito, čisto kao suza, bez mijenjanja, nadosnimavanja ili bilo kakvih postprodukcijskih intervencija zvuka. Isti album završio je godinu kao drugi najprodavaniji album u našoj državi. 30. travnja imat ćete priliku čuti izbor Radojki najdražih pjesama upravo s tog albuma. Na festivalu ZG Jazz pratit će je njezini dugogodišnji suradnici i sjajni glazbenici: prof. Vladimir Babin (klavir), Henry Radanović (bas gitara) i Tonči Grabušić (udaraljke).

„Radojka Šverko dobitnica je odlikovanja Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića te pet Porina: tri za najbolju vokalnu izvedbu, za najbolji koncertni album i Porina za životno djelo. Ostvarila je uspješnu međunarodnu karijeru primivši mnogobrojna priznanja i nagrade. Njen predivan, moćan glas uvijek ispunjava dvoranu u potpunosti, bez obzira na to koliko velika bila, a svaki je njen nastup uzvišen i produhovljen te se i u izvedbama najzahtjevnijih dionica doima kao da ih pjeva s nevjerojatnom lakoćom. Duboko proživljavajući glazbu, svoju priču publici priča uvjerljivo, sugestivno i razgovijetno. Njezine izvedbe odaju umjetničku osobnost koja ima kontrolu i sigurnost, ona pjeva prirodno, muzikalno, predano, profinjeno, nježno samouvjereno, profesionalno i osjećajno; uvijek na visokoj estetskoj razini“, smatra ugledni glazbeni kritičar i vrhunski poznavatelj jazz glazbe, Davor Hrvoj. Stoga nemojte propustiti doći na koncert Radojka Šverko Quarteta i osjetiti kako je uvijek premalo vremena za uživanje u zvuku njezina baršunastog glasa, kao i muzikalnosti njezinih prijatelja glazbenika. Međunarodni jazz festival ZG JAZZ ponovno će Vam ugoditi.

Tekst: Press

Nedavno objavljeno