Datum objave:

Mislav Herman čestitao Međunarodni dan žena

Pročitajte i ovo

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba čestitao je Međunarodni dan žena.

Danas smo više no ikad svjesni važnosti ženskih prava, stoga zahvaljujemo svim hrabrim ženama koje su tijekom povijesti pa sve do današnjih dana nesebično davale doprinos borbi za ženska prava te promicanju ravnopravnosti žena. 

Iako je pred nama i dalje dug put do potpunog ostvarenja jednakih socijalnih, ekonomskih i političkih prava, upravo je današnji dan prigoda da se podsjetimo kako je bitno svakodnevnim malim koracima i postupcima poticati jednake mogućnosti za sve te istodobno educirati mlađe generacije o toliko potrebnoj toleranciji i ravnopravnosti žena u društvu.

Sretan sam i ponosan što ovaj saziv Gradske skupštine Grada Zagreba broji ukupno 17 gradskih zastupnica, odnosno 33 %, što je primjer kojim se i ostali hrvatski gradovi u budućnosti trebaju voditi kako bi se glas žena češće čuo.

Drage Zagrepčanke, supruge, majke, kćeri, prijateljice i kolegice, uime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno čestitam vam Međunarodni dan žena, sa željom da vam nikad ništa ne stane na put ostvarenja vaših ambicija, snova i želja!”


Mislav Herman
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba

Nedavno objavljeno