Datum objave:

Bugatti Rimac: Novo poglavlje hrvatskog proizvođača električnih automobila

Pročitajte i ovo

Rimac Automobili, tvrtka mladog hrvatskog poduzetnika Mate Rimca, tek mjesec dana nakon predstavljanja modela Rimac Nevera, objavila je da udružuje snage sa svjetski poznatim proizvođačem hiperautomobila – Bugattijem!

Gore navedeno će se postići tako da će se otvoriti nova tvrtka – Rimac Grupa – u kojoj će svi dioničari zadržati postojeće udjele: Porsche 24%, Mate Rimac 37%, Hyundai 12% i ostali dioničari 27% udjela. U okviru navedene tvrtke poslovat će dva subjekta: Prvi obuhvaća već postojeće poslovanje tvrtke Rimac Automobili (proizvodnja električnih hiperautomobila) i proizvodnju električnih komponenti pod imenom Rimac Technology.

Druga tvrtka će se zvati Rimac Bugatti u sklopu koje će se nalaziti tvrtke koje proizvode automobile Bugatti i Rimac Automobili.

Bugatti i Rimac će svoj put nastaviti i kao zasebni brendovi, a zanimljivo je da će sjedište oba brenda biti u Rimčevom kampusu kraj Zagreba koji bi se uskoro trebao graditi.

Podsjećamo, kampus bi se trebao prostirati na površinu od 100.000m2 vrijednosti oko 200 milijuna eura, a služit će kao baza za istraživanje i razvoj budućih hiperautomobila Rimca i Bugattija!

Fotografija: rimac-automobili.com

Nedavno objavljeno