Datum objave:

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 prešao jedan milijun!

Pročitajte i ovo

Broj osoba koje su primile prvu dozu cjepiva protiv COVID-19 u petak, 14. svibnja, premašio je jedan milijun!

Ukupno je utrošeno 1.31 milijun doza cjepiva te se radi o 1.009.609 osoba cijepljenih prvom dozom, od kojih je dvije doze zaprimilo 300.847 osoba. Time je cijepljeno 24,9% ukupnog stanovništva, odnosno 30,0% odraslog stanovništva. Milijunta osoba je cijepljena u Brodsko-posavskoj županiji.

„Treba podsjetiti da je prije tjedan dana utrošena milijunta doza cjepiva što uključuje prvu i drugu dozu, da bi evo već tjedan dana kasnije prvu dozu primilo milijun građana. Ovi podaci su najbolji pokazatelj ubrzane dinamike cijepljenja. Zahvaljujmo građanima na odazivu na cijepljenje i na povjerenju koje su iskazali zdravstvenom sustavu!“, istaknuo je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog doc.dr.sc. Krunoslav Capak, prim.dr.med.

Milijunta cijepljena osoba je gospođa Katarina Marić, koja je u petak cijepljena u Domu zdravlja Slavonski Brod u ordinaciji dr. Sunčice Čičić. Hrvatski zavod za javno zdravstvo zahvaljuje gospođi Marić što je svoje iskustvo podijelila s javnosti te osobnim primjerom podržala program cijepljenja.

Tekst: koronavirus.hr

Nedavno objavljeno