Datum objave:

Učenički dom postaje Hotelijersko-turistička škola: Prenamjena nekadašnjeg Učeničkog doma

Pročitajte i ovo

Danas su započeli radovi na rekonstrukciji i prenamjeni triju zgrada nekadašnjeg Učeničkog doma Luke Botića na istoimenome trgu u Hotelijersko-turističku školu, a čiji su objekti u Frankopanskoj ulici oštećeni u prošlogodišnjem potresu.

„Radovi su započeli još 2018., ali je u međuvremenu izvođač radova otišao u stečaj, a zbog čega su radovi obustavljeni. Raspisali smo novi javni poziv i natječaj, odabran je novi izvođač i danas započinje nastavak radova“, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Istaknuo je da će se nastava na novoj lokaciji održavati u jednoj smjeni te da su osigurani svi uvjeti za izvođenje moderne srednjoškolske nastave. Također je rekao je da će radovi trajati 12 mjeseci te da roditelji, profesori i učenici mogu redovito pratiti plan izgradnje.

Ravnateljica Hotelijersko-turističke škole Zdravka Krpina je istaknula da će novi objekti u potpunosti udovoljavati potrebama njihovih 720 učenika i 84 profesora. „Dobit ćemo moderne prostorije na izuzetno dobroj lokaciji, blizu su Autobusni i Glavni kolodvor, a naši će učenici imati sve uvjete za modernu nastavu i za marljivo učenje kako bi se pripremili za karijeru u ovom bitnom sektoru hrvatskog gospodarstva“, rekla je.    

U sklopu radova uređuju se zelene površine, igralište, unutarnje kolne i pješačke površine te se planira parkiralište s 26 parkirališnih mjesta. Vrijednost investicije je oko 30 milijuna kuna bez PDV-a.

Tekst: zagreb.hr

Nedavno objavljeno