Datum objave:

Božinović: Produžujemo mjere koje su na snazi, neće biti pooštravanja na nacionalnoj razini

Pročitajte i ovo

Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Andreja Plenkovića održan je sastanak Znanstvenog savjeta. Potpredsjednik Vlade Davor Božinović najavio je da se produžuju mjere koje su na snazi danas do ponoći, istaknuvši da neće biti pooštravanja mjera na nacionalnoj razini, već po potrebi od županije do županije. Kazao je i da Europskoj uniji stiže dodatnih 50 milijuna doza cjepiva za drugo tromjesečje, izrazivši uvjerenje da broj doza cjepiva za hrvatsko stanovništvo više neće biti upitan.

Po završetku sjednice Savjeta, u izjavi za medije, potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da se produžuju mjere koje su na snazi danas do ponoći, istaknuvši da neće biti pooštravanja mjera na nacionalnoj razini, već po potrebi od županije do županije.

“U ponoć ističu mjere i mi ćemo ih produžiti u onom izričaju u kojem su na snazi. Uvijek postoji mogućnost dodatnog angažiranja s nacionalne razine”, rekao je Božinović.

Županijski stožeri će donositi mjere ovisno o situaciji

Na savjetu se razgovaralo o tome kako se trenutno razvija situacija sa širenjem zaraze koronavirusom, a Božinović je kazao da su članovi Savjeti pohvalili pristup prema županijama.

Županijski stožeri će, dodao je, ovisno o epidemiološkoj situaciji donositi strože mjere, koje su u ovom trenutku isključene na nacionalnoj razini.

“Imate županije koje imaju nisku incidenciju i one koje su krenule s oštrim mjerama i već se vide rezultati. Nema puno logike donositi nacionalnu strožu mjeru koja će se primjenjivati u svim županijama”, ustvrdio je Božinović.

Tekst: vlada.gov.hr

Nedavno objavljeno