Datum objave:

Arijan Ademi s 300 službenih nastupa sedmi na Dinamovoj povijesnoj ljestvici!

Pročitajte i ovo

Zaokružio je cijelo desetljeće u Dinamu, postao najtrofejniji klupski igrač, a ove je nedjelje upisao dojmljiv jubilej: maksimirski kapetan Arijan Ademi u prvenstvenoj je utakmici protiv Istre 1961 odigrao svoju „okruglu“, 300. utakmicu za Dinamo u svim službenim natjecanjima.

S ovim je učinkom trenutačno sedmi na ljestvici igrača s najviše službenih nastupa u povijesti Dinama s realnim izgledima da do kraja sezone zauzme dojmljivo treće mjesto.

Iznad njega su rekorder Dražen Ladić s 468 službenih nastupa, Mladen Ramljak s 337, Marko Mlinarić s 307, Srećko Bogdan s 304 te Dragutin Vabec i Zlatko Kranjčar koji imaju po 301. U kategoriju službenih nastupa na povijesnoj ljestvici podrazumijevamo natjecanja u domaćem prvenstvu, kupu, Superkupu te tri glavna europska klupska nadmetanja kroz povijest: Kup/Liga prvaka, Kup velesajamskih gradova/Kup Uefa/Europa liga i Kup pobjednika kupova, dakle ne uključujući Mitropu, Intertoto i Balkanski kup.

Ademi je u maksimirskom klubu od ljeta 2010. godine s kratkotrajnim odlaskom na posudbu u Lokomotivu gdje je igrao na proljeće 2012. Na kraju je prošle natjecateljske godine, osvajanjem svog devetog naslova prvaka, dohvatio ukupno 17. pokal u Dinamovu dresu i time na povijesnoj ljestvici preskočio dvojicu dotadašnjih rekordera. Mihael Mikić i Tomislav Butina zaustavili su se na 16.  Pri ovom računanju izabrali smo kriterij po kojem trofej pripisujemo svakom igraču koji je, neovisno o (ne)upisanom nastupu, bio član prve momčadi u bilo kojem trenutku u sezoni.

Tekst: gnkdinamo.hr

Nedavno objavljeno